Ametiszt

Az elmúlt hetekben egyre többen kerestek meg azzal a kéréssel, hogy olyan ásványt adjak nekik, ami egyszerre segíti a koncentrációt, de közben energiával tölti fel, nyugalmat ad, és még védelmet is biztosít.

Első hallásra ez mindig kicsit bonyolult kérésnek tűnik számomra, hogy ilyenkor egy ásványban kell gondolkoznom, vagy legyen több, amit esetleg egy ékszerben fűzök össze. Mivel nem vagyok híve a sok ásvány egy ékszeren elméletnek inkább kicsit gondolkodom mit is adhatnék ilyen komplex kérés esetén.

Mikor sokan keresnek meg egyazon kérdéssel, kéréssel egymástól függetlenül felmerül bennem a kérdés mi lehet a „levegőben”, hogy elméletileg egymástól független embereknek ugyanaz a kérdésük, kérésük.

Kicsit végig gondolván a dolgokat egyértelműen arra a megállapításra jutottam, hogy a mostani életvitel, és a jelenlegi feszültség, ami kimondottan vagy kimondatlanul, de nagyon erősen jelen van életünkben mindenkinél egyfajta szorongást, esetleges belső félelmet ad.

Legfőképp azoknál, akik hagyták vagy hagyják, hogy a külső médiumok befolyásolják.

Elkövettem még a múlt évben és is azt a hibát, hogy azt hittem tiszta információt kapok ezzel az jelenlegi helyzettel kapcsolatban, ha tv-t nézek, rádiót hallgatok, a neten olvasok illetve hallgatok számomra értékes oldalakat. De ahogy teltek a hónapok azon vettem észre magam ha egy adott oldalt megnyitottam a neten még a cikkeket el sem olvasva csak a szalag címet látva már elfog a félelem, és a feszültség egyre jobban növekszik bennem.

Aztán elérkezett ez év márciusa, mikor megint számomra érthetetlen módon zárni kellett …

Igyekeztem magam megfosztani minden olyan felesleges információtól ami beszippant és újabb rettegéssel tölt el. Így elmaradt a televízió, rádió és sok esetben a net is.

Maradt a csend, a könyv, séta, kellemes beszélgetések, néha egy egy meditáció. Mivel végre volt szabadidőm elkezdtem kísérletezni mi is az az ásvány ami abban segít, hogy hamar kikapcsolja az elme felesleges monológját, erővel töltsön fel a meditációk alkalmával. Sok ásvány kipróbálása után még mindig nálam az első helyen az ametiszt maradt. Magamban jót mosolyogtam miért nem volt ez elsőre egyértelmű, hisz minden kedves ismerősöm ki régen velem tanult meditálni ha választhatott, elsőnek ametiszttel rakta magát körbe, mert úgy érezte véd, erőt ad és segíti az utazást.

Kedvenc könyvemet olvasgatva a következő jellemzést találtam az ametisztről:

„Rendkívül hatékony védelmező kő, magas spirituális rezgéssel. Véd az asztrális támadás ellen és az energiát szeretetté változtatja. Természetes nyugtató, blokkolja a stresszt, és a negatív környezeti energiákat. Nyugalma erősíti a magasabb rendű tudatállapotot és meditációt. Rendkívül jót tesz az agynak nyugtatja illetve serkenti attól függően épp mire van szükségünk. Meditáció közben a gondolatokat távol tartja a mindennapok történéseitől, nyugtatja a vívódót s ezzel elmélyültebb megértést tesz lehetővé. Szellemileg segíti, hogy jobban tudjunk összpontosítani, tisztában legyünk képességeinkkel. Támogatja az új ötletekkel való azonosulást, összekapcsolja az ok és okozatot. Megkönnyíti a döntéshozatalt, egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzéseket, valamint segíti a döntések és a megérzések gyakorlati alkalmazását. Megszünteti az agy hiperaktivitása okozta álmatlanságot. Fokozza az emlékező tehetséget, fejleszti az eltökéltséget, támogat abban, hogy megvalósítható célokat tűzzünk magunk elé. Egyensúlyt teremt mindenben. Elűzi a haragot, dühöt, félelmet és az aggódást. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot, támogatást nyújt olyan helyzetekben amelyekben vesztesnek érezzük magunkat. „

Ezen sorok elolvasása után teljesen egyértelmű lett számomra mi az az ásvány ami segít túllendülni a nehézségeken.

Folyamatosan hordtam még éjszaka is a közelemben volt egy darab így érdekes álmokat és felismeréseket hozott.

Közben a mindennapok nagyon békések és meghittek lettek.

A bezárt üzletben csendes beszélgetések folytak a törzsvásárlókkal, barátokkal. Újabb ötletek valósultak meg így bővült a webáruház és szépült az üzlet.

Mikor elérkezett az újra nyitás napja megújulva és békével kezdtem az „új évet”.

Így most boldogan ajánlom vásárlóimnak ezt a csodálatos ásványt, mely már többünknél bizonyított!