Egyedi esettörténet:

Lehet szeretni és távol tartani magad tőle, de ez a csoda számomra egyenlő Szűz Anya testi megvalósulásával. Ha szeretetlen vagy, ha áldozatnak érzed magad, ha keresed a boldogságod, békességed magadban, nagy segítségedre lehet.

Első személyes találkozásom vele állapotos koromban volt, mikor azt hittem nekem most tényleg nincs szükségem plusz rózsaszínre az életemben, hisz magzatom és a velük jött angyalok mindenben segítségemre lesznek. Aztán teltek a hetek és egyre növekedett odabent pocaklakó aki kezdte már kevésbé jól érezi magát. Készülődött kifelé és formálta a testemet. 32. hét után már jöttek a mindennapos komoly derékfájások és fáradékony nehéz lábak. Ekkor mentem el kedvenc köves boltocskámba és kértem segítséget. Egy gyönyörű rózsakvarc szappankövet válaszottak nekem és azt kérték ezt tegyem a derekamhoz minél több ideig. Eleinte kissé vonakodtam a feladattól és jöttem a kifogásokkal miért is nem fogom használni. Aztán egy nap mikor már felállni is alig tudtam eszembe jutott a kövecske és beraktam a derekamhoz. Pár óra leforgása alatt teljesen elmúlt a fájdalom. Természetesen másnap reggel már automatikusan nyúltam a kövemhez….. és ez így ment a 42. hétig míg végre megérkezett az első csoda életembe.

Másodszorra akkor szerettem bele ebbe az ásványba mikor egy kedves kolléganőm nekem ajándékozott egy általa kevésbé szeretett ékszerét amin tekla gyöngyök mellett rózsakvarc volt. Eleinte csak azért hordtam, mert nem akartam megbántani az ajándékozót. Majd nap mint nap megcsodálták nyakamban az emberek az ékszerem. Ebben az időszakban nagyon sok lelki harcot vívtam. Elvesztettem egy gyermekem 20. heti magzati állapotában, és egy olyan kapcsolatban éltem ami már megfolytott. Egy év napi hordás után már magam is észrevettem mennyit nevetek és viccelődök másokkal. Ráadásul meghoztam a döntésem, hogy lépek az életemben is egy nagyot, és új életet kezdek. Ez az új élet rengeteg boldogságot és örömöt hozott számomra. Egy szép napon szétszakadt a nyakamon a láncom és én szépen félretettem mert tudtam már nincs rá szükségem. Aztán eltelt két év és éreztem szükségem lesz rá ezért elkezdtem keresgélni ki tudná átfűzni egykori kedvenc ékszerem. Mire rájöttem ki az aki elkészíti újra ékszerem újabb lelki válságba kerültem. Ma ismét itt hordom a nyakamon és tudom segít, hogy a jelenlegi állapotom ismét boldog és kiegyensúlyozott életembe vigyen vissza.