Hegyikristály

Tulajdonságai

Világos kvarckristály

Szín: átlátszó, üvegfényű

Képlet: Sio2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 7

Sűrűség: 2,65

Csakra: minden csakra

Csillagjegy: mindegyik

Kínai csillagjegy: mindegyik

Elem: föld

Előfordulás: Svájc, Franciaország, Olaszország, Németország, Ausztria és még számos ország.

 

Világosság, semlegesség köve. Minden ásványok közül ez a Joly Joker. Minden más ásvány hatását felerősíti. Minden testi funkciót erősíti. Kiegyensúlyozó hatással van a lélekre. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Elnyeli, tárolja és szabályozza az energiát.

Felhasználási terület:

Az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Erősíti a saját álláspontot, fejleszti az emlékező képességet. Javítja az érzékelést. Tudatossá tesz. Világossá teszi a gondolkodást. Testi, lelki, szellemi kimerültség esetén. Negatív energiák levezetésére. Aura tisztítására. Felettes énnel való összeköttetés megteremtésére.  Személység fejlődésének elősegítésére. Telepátia, tisztán látás, mediális képességek kifejlődésére. Segíti a figyelem összpontosítását, felszabadítj az emlékeket.

Gyógyhatása:

Mivel minden betegségre pozitívan hat lehetetlen  felsorolni mi mindent javíthatunk általa. Íme néhány példa: szem, zöld hályog, szürke hályog, pattanások, vérzések, égési sérülések, bőrbetegségek, ízületek, hát , gerinc, gerincoszlop, vér, belek, lázcsillapító, egyensúlyi zavarokra. Talán úgy a legérthetőbb gyógyhatása, ha azt mondjuk segít felszámolni a gyógyulás útjába álló akadályokat.

Rengeteg alfaja ismert az alapján hogy milyen törésűek. Ezek az ásványok még külön más tulajdonságokkal is bírnak.

Ablakkristály:

Rombusz alakú felülettel rendelkező kristály. Önismeret, reflexió köve. Bepillantást enged saját lelki életünkbe. Figyelmezet a nem használt képességeinkre. Javítja a pontos érzékelést

Dow -kristály:

Váltakozóan  három illetve hétlapú csúccsal bíró kristály.

Szellemi képesséek köve.  Segít összhangban lenni önmagunkkal. tTámogatja a képességeink tudatos fejlesztését. Kiegyenlíti a szervezet energia hiányát és túltengését. Erősíti a belső eneriarendszerünk önszerveződését.

 

Generátorkristály:

Hat, egy pontban végződő csúcsfelülettel bíró kristály. Erősítés köve. Biztos őszinte belső tartást ad. Segít pontot tenni gondolatban és szóban is a dolgok végére. Csúcsa felé tereli az energiát, élénkíti a meridiánok működését.

Gyűjtőkristály:

Csúcs helyett éllel rendelkező kristály. Összeszedettség köve. Építő hatású. Segít összeszedni az erőt, és megtartani az energiát. Alkalmas a nyugodt higgadt figyelem megteretésére. Megkönnyíti az energiafölösleg levezetését. Tisztítja a tér atmoszféráját.

Kétvégű kristály:

Kristály melynek mindkét végén csúcs van. Kapcsolat köve. Javítja a kapcsolatot másokkal. Fokozza az emlékezést akár az álmokra is. Fejleszti a lelki megértést, telepátiát.

Szellemkvarc:

Látható növekedési rétegekkel bíró kristály. Határok túlszárnyalásának köve. Bátorságot ad. Segít legyőzni a félelmeket, kitágítja gondolataink korlátait.

Transzmitterkristály:

Háromlapú csúcs, hétlapú testen. Tisztázás köve. Segít beismeréssel, kimondással és jóvátétellel megszüntetni a lellkiismeret furdalást. Megkönnyíti saját belső hangunk meghallását.

Ezen kívül még számos fajtája ismeretes, melyek más néven váltak ismerté. Azokat külön néven jelemezzük.