Jáspis

Tulajdonságai:

Szín: mindenféle színben megtalálható

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 6,5-7

Sűrűség: 2,59-2,61

Csakra: minden csakra

Csillagjegy:  változatoknak megfelelően mindegyik

Kínai csillagjegy: változatai minden jegyre hatnak

Elem: föld, tűz

Előfordulás: Világszerte

Legkiválóbb gondoskodó kőnek is nevezik. Stresszes időkben nagy segítséget nyújt: nyugtat, teljesség érzetét adja. Összehangolja a csakrákat, de használható a csakrák tisztítására is. Mindegyik színe az adott csakraszíneknél fejti ki hatását.

Felhasználási terület:

Földelő kő. Egyensúlyban tartja a jin és jan energiát. Összekapcsolja a fizikai, értelmi és szellemi testet. Célunk megvalósításában segít. Önmagunkkal szembeni őszinteségre tanít. Segíti a gyors gondolkodást. Ötleteket tettekké alakítja át. Meghosszabbítja a szexuális örömöt. Kórházi kezelések után újra energiával tölti fel a testet. Segít belátni a hibákat és leépíteni a bűntudatot.

Gyógyhatása:

Erősítik az ellenállóerőt, emésztést, hólyagot. Segítenek vesebetegség, bélfekély, esetében. Szabályozzák a bélmozgást. Oldják a véralvadékot, vércukor szintet rendben tartja. Csökkenti a vérzést. Terhességi problémákra, hányinger esetén. Segíti a szülést. Erősíti az ellenálló erőt.

Rengeteg fajtája ismert íme néhány különlegesebb tulajdonsággal rendelkező ásvány:

Barna jáspis:

Fáradhatatlanság köve. Fokozza a belső erőt az álhatatoságot, rugalmasságot. Segít kitartóan véghez vinnni az elkezdett munkát. Mély meditációra ösztönöz melyben felfedhetjük karmikus dolgainkat. Javítja a sötétben való látást. Serkenti az immunrendszert, emésztést, kiválasztást. Tisztítja a testet a méreganyagoktól. Stabilizálja a keringést.

 Képjáspis:

Segít elviselni az erőt szétforgácsoló életkörülményeket. Örömöt ad az egyszerű dogokban is. Serkenti a salaktalanítást, kötőszövetek tisztulását kiválasztást. Enyhíti az allergikus reakciókat.

 Sárga jáspis:

Kitartás köve. Fokozza az állhatatosságot. Hatására könnyebb feldolgozni a tapasztalatokat és megbírkózni a frusztráló élményekkel. Védelmet ad spirituális utazás alatt. Hatására fizikailag is jobban érezzük magunkat. Serkenti a napfonat csakrát. Serkeni az emésztést. Tisztítja és feszesebbé teszi a kötőszöveteket. Felszabadítja a méreganyagokat. Gyógyítja az emszést, gyomrot

Szivárvány jáspis:

Alkotóerő köve. Élénkít és mozgalmas lelki életet biztosít. Segíti az ötleteink alkotó megvalósítását. Serkenti a méregtelenítést és az immunrendszert. Regenerálja a szervek működő szöveteit.

Turitella jáspis:

Visszavonlás köve. Segít legyőzni a szégenyérzetet, kívánságaink, céljaink és terveink megvalósítását. Fokozza a salaktalanítást, kiválasztást, ellenálló képességet.

Vörös jáspis:

Akaraterő köve. Bátorrá, dinamikussá tesz, energiát ad, fokozza a harci kedvet. Bátorságot ad a kellemetlen feladatokhoz. Szellemileg élénkít. Kiigazítja az igazságtalan helyzeteket. Ösztönös megérzéseket biztosít a legnehezebb helyzetekben. Serkenti a gyökércsakrát. Erősíti méregteleníti a keringési rendszert, vért, májat.