Malachit

Malachit

Tulajdonságai:

Rézérctelepek oxidációs övében réztartalmú ásványok elbomlásából keletkezik. Létrejöhet a kisérő limonit üregeiben is azurit, kuprit, termésréz társaságában.

Szín: zöld, feketészöld

Képlet: Cu2((OH)2ICO3)

Kristályszerkezet: monoklin

Mohs-keménység: 3,5-4

Sűrűség: 3,25-4,1

Csakra: szív csakra

Csillagjegy: Bika, Mérleg, Skorpió, Bak, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Kígyó,  Kutya, Disznó, Bivaly, Tigris

Elem: föld

Előfordulás: Franciaország, Románia, Namíbia, Oroszország, Rudabánya

 

Nagyon érzékeny ásvány. Ne tegyük só közé. Feltöltéséhez inkább használjunk hegyikristályt vagy hematitot. Mivel a porja mérgező ezért inkább csak csiszolt formájában használjuk. Elixirként is csak külsőleg alkalmazható.

Kaland, intenzív élet köve. Mélyebbé teszi az érzelmi életet. Fejleszti a képzelő erőt és a döntőképességet. Magába szívja a plutónium tartalmú szennyeződéseket és véd a sugárzás minden fajtája ellen.

Megtisztítja és aktiválja az összes csakrát. Harmadik szemre téve fokozza a vizualizációt, tisztánlátást. Eközben a szívben harmonizál. Megnyitja a feltétel nélküli szeretet befogadására a szivet.

Felhasználási terület:

Kockázalvállalásra, változásra ösztönöz. Megtanít felelőséget vállalni tettenkért, gondolatainkért, érzéseinkért. Csillapítja a pszichikai betegségeket. Diszlexia legyőzésében hatásos. Napfonat csakrára téve felszínre hozza az elfolytott érzéseket, melyek tudatosulnak lelki sebek begyógyulnak. Serkenti az álmokat.

Gyógyhatása:

Serkenti az agyat, idegeket. A májat méregteleníti. Görcsöket oldja így nagy segítő szülés alatt is. Jó hatással van a szexuális rendellenességre. Foozza a termékenységet férfinél és nőnél egyaránt. Vérnyomáscsökentő. Gennyesedések, gyulladások minden fajtája ellen használatos. Javítja a látást. Asztmás betegségekre. Gyomorfekélyre, aranyérre pozitív hatású.