Mesék ásványokról nem csak gyermekeknek

Mesék ásványokról nem csak gyermekeknek

Lassan huszonöt éve már, hogy először tanulhattam az ásványokról. Bevallom abban az időben nagyon más világ volt. Ez a fajta tudás nagyon misztikusnak, titkos társaságos tudásnak minősült. Én is csak nem hivatalos formációban kaptam a tudás minden egyes kis morzsáját, amit a kéthetenkénti természetgyógyász iskolában a tanárunk csepegtetett nekünk.

Pár előadás után elárulta ki az a hölgy, akitől ő is tanulja ezeket az izgalmas és földi szinten megfoghatatlan információkat.

Megfogalmazódott bennem, hogy nekem találkoznom kell azzal az illetővel, aki fel meri vállalni és egyben tanítani ezt az akkor „titkos” tudományt. Mivel az akkori tanárunkkal baráti kapcsolatban álltunk, nem volt nehéz eljutnom hozzá.

Első alkalommal nagyon féltem az ő erős, néhol igen keménynek tűnő véleményétől, jellemétől, de a szeretett nagyfokú áradata, ami belőle jött mindig arra késztetett, hogy újabb és újabb információkat szerezzek tőle. Így minden alkalmat megragadva ott voltam nála, csak ültem és csendben hallgattam a meséit, élménybeszámolóit.

Eleinte félve markolásztam ezeket a meseszép kövecskéket és próbáltam megérezni azt a világot amiről újabb és újabb mesék hangzottak el Nórika szájából.

Aztán eltelt egy jó év és állapotos lettem. Mivel az iskolában a komoly szellemi gyakorlatok miatt nem vehettem részt, féltvén a születendő gyermekünket, más nem maradt nekem, mint tovább ismerkedni a kövekkel. Kicsit egy irányba fejlesztettem ezt a tudásszomjat, ami egyértelmű a gyermek vállalás és gyermeknevelés volt, de hatalmas erőt és energiát adott minden egyes újabb megtapasztalás. Utolsó ottlétemkor kaptam egy gyönyörű könyvet ajándékba, ami az akkor első meséskönyv első kiadása volt.

Gondoltam majd ebből fogok mesélni születendő gyermekemnek, de még volt hátra pár hét a földre érkezéséből, nem tudtam ellenállni és beleolvastam a könyvecskébe. Elvarázsolt, újra meg újra elolvastam egy egy kicsi fejezetet. Aztán megszületett első gyermekünk és még csak pár hónapos volt én minden este meséltem, a „köves mesékből”, ahogy később ő nevezte. Észrevettem magamon, hogy már minden tudás a sok sok olvasás miatt a belső valómmá vált és másnap ahogy játszottunk az előző este olvasott kövecskével meséltek nekünk az eredetükről, érzéseikről, gyógyító tudásukról.

Így a nap bizonyos időszakában már tudatosan vettük elő újra és újra az ásványokat és próbáltuk magunkba szívni minden információt, kiváltott érzelmi frekvenciákat. Pár éves volt a kicsikém, mikor már ásvány vásárokon volt velünk és ujjongva ismerte fel a köveket azokon a pultokon ahova ő is rálátott, mert nagyon nem szerette ha cipeltük „ő már nagyfiúnak érezte magát akkor is” 🙂

Sokan csodálták már akkor is, hogy egy ilyen kicsi gyermek hogyan tud ennyit ezekről az ásványokról. Ilyenkor boldogan mesélte az árusoknak, hogy van az a mesés könyv, ami mindent elmondott nekem.

Aztán teltek az évek…a könyvek újabb meséi megszülettek. Ezeket már csak én olvasgatom, mert ő illetve a menet közben megérkezett öccse is kamasz korba lépett, jelenleg a mese nem az ő világuk. De mégis ott van mindkettő polcán, nyakában, karján az adott ásvány, ami neki segít, táplál, tanít. Boldogság számomra az, ha a gyermekeim már maguktól mondják milyen ásványt szerezzek be nekik aktuális lelki harcaikhoz, mert tudják, emlékeznek anno miket is olvastunk “kis barátainkról”!

Köszönöm Kovács Kálmánné Nóri, hogy ezt a csodát megtapasztalhattuk meséid által ebben a kesze kusza világban!

Hogy mindenkihez eljuthassanak ezek a szép mesék webáruházamban jelenleg is megvásárolhatók a legújabb kötetek:

– Csillagmesék földi kövekről,  https://asvanycsodak.hu/termek/csillagmesek-foldi-kovekrol/

– Csillagösvény hősei,  https://asvanycsodak.hu/termek/tunder-nori-csillagosveny-hosei/

– Égi mesék ősökről, hősökről, kövekről  https://asvanycsodak.hu/termek/tunder-nori-egi-mesek-osokrol-hosokrol-kovekrol/

Kellemes kikapcsolódást kívánok!