Mi a meditáció és miért játszik fontos szerepet az életünkben

A meditáció célja az elme megnyugtatása és megtisztítása, így létrehozva egy békés nyugodt állapotot, melynek segítségével mély relaxáció vagy a tudatosság mélyebb állapota érhető el. Mindennapjainkban elménk tele van jó és kevésbé jó gondolatokkal melyek akár nyomasztóvá válhatnak. A meditáció segít ezeket a gondolatokat különválasztani, így biztosítva egy rövid időtartamot mialatt az elménk minden gondolattól mentes.
A meditáció lehetővé teszi, hogy tisztábban gondolkozzunk és jobban tudatába legyünk elménknek és érzéseinknek, lehetőséget adva az egyensúlyi helyzet elérésére. Akár használatunk egyéb kellékeket is a meditációinkhoz, mint például ásványokat illetve füstölő anyagokat is. Az ásványok rezgésük miatt különböző módon hathatnak ránk meditáció során. Vannak olyanok amik élénkítik a meditációs állapotot, és vannak olyan ásványok amik lenyugtatnak meditáció közben. A füstölők szintén azon termékek közé tartoznak, amelyek elősegítik a meditációs állapotot és könnyebbé teszik ezt a varázslatos élmény megtartását.
Az orvostudomány legújabb kutatásai szerint a meditáció pozitív hatással lehet a stresszel kapcsolatos betegségekre, az immunrendszer működésére, a szív és légzőszervi funkciókra.A rendszeresen meditáló emberek pozitív változásokat figyelhetnek meg magukon. Elfogadóbbá és megbocsátóbbá válnak magukkal szemben, ami alapvető feltétele annak, hogy nyitottabban és elfogadóbban lássák környezetüket. Így nem csak saját magukkal szemben válnak elfogadóbbá, hanem a szeretteikkel szembeni érzéseik is növekedni és erősödni fognak.