Pietersit

Pietersit

Tulajdonságai:

Tigrisszem-sólyomszem breccsa

Szín: kékesfekete, sárga, barna

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 7

Sűrűség: 2,64-2,71

Csakra: gyökér csakra, homlok csakra

Csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy: Majom

Elem: föld

Előfordulás: Namíbia, Egyesült Államok

Változás, látomás köve. Segít a küzdelmes időszakokban. Megszünteti a kellemetlen érzéseket. Azt tartják róla, hogy segítségével nyithatóak a mennyei birodalom kapui. Földhöz és egyben az éteri testhez is hozzáköti a testet. Segíti az asztrális utazást. Serkenti a harmadik szem működését.

Felhasználási terület:

Sámáni utazások, meditációk segítője. Serkentően hat a tobozmirigyre, fejleszti a megérzést. Eloszlatja az elszigetelődés érzését, spirituális illúziókat. Benyomásokat gyorsabban feldolgozhajuk általa. Konfliktuskezelés javul használatával. Segít hogy bármit ki tudjunk mondani ami az igazság kiderítését támogatná.

Gyógyhatása:

Csillapítja a fejfájást, idegi bántalmakat, légzési problémákat, gyomornyomást. Minden stressz által okozott betegségre hat: erős szívdobogás, zavartság, keringési problémák. Serenti az agyalapi mirigyet. Egyensúlyban tartja az endokrin rendszert és azoknak a hormonoknak a termelődését amelyek szabályozzák az anyagcserét, vérnyomást. Elősegíti a tápanyagok felszívódását. Jótékonyan hat: máj, tüdő, belek, lábak. Energiával töti fel a test meridiánjait. Megszünteti a kimerültséget.