Rulitűs kvarc

Rutiltűs kvarc

 

Tulajdonságai:

Kristályai zömök oszlopos vagy tűs kifejlődésűek. A prizmalapokon gyakori a hosszirányú rostozottság. Más ásványokban apró zárványokként gyakori.

Szín: sárga, vörös, barnától a feketéig

Képlet: TiO2

Kristályszerkez: tetragonális

Mohs-keménység: 6-6,5

Sűrűség: 4,2-4,3

Csakra: napfonat csakra

Csillagjegy: Bika, Ikrek,

Kínai csillagjegy: Kígyó, ló

Elem: föld

Előfordulás: ausztriai Alpok, Ausztrália, Olaszország, Mecsek

 

Spirituálisan fontos ásvány mind kezdőknek mind haladóknak. Kezelések folyamán segíti a terapeuták munkáját, mert kiszűri a paciens negatív energiáit. Ugyanakkor védelmezi a paciens energiamezejét az érzelem sötétebb megnyílvánulásával szemben.

Felhasználási terület:

Előző életek történéseit segít feldolgozni. Enyhíti a negatív hangulatot ezáltal kítűnő gyógyítója a depressziónak. Csökkenti a félelmet, aggódást, öngyűlöletet. Látnoki képességek fejlesztésében nagy segítő.

Gyógyhatása:

Meddőség, impotencia valamint korai magömlés ellenszere lehet. Sejtek növekedését és regenerációját segíti. Testtartást kiegyenesíti. Erősíti a légutakat. Mandulagyulladás asztma, bronchitisz, köhögés, szénanátha segítője. Tüdő betegségeire használatos. Gyomorproblémák esetén: felfúvódás, teltségérzet, bélgörcs, böfögés, gyomorégés, gomorgörcs. Kőképződésre. Ízületek, izomfeszülések ellen.

Kék rutilkvarc:

Valóságérzék köve. A távoliság és a könnyedtség érzését nyújtja. Javítj aa szexuális kontrolt. Segíti a gyakorlatias gondolkodást és cselekvést. Csillapítja a fájdalmakat és a lázat. Hűsítő hatású

Sárga rutilkvarc:

Remény, függetlenség köve. Felderíti a kedélyt. Megszabadít az elfolytott félelmektől. A kényszerűnek hit helyzetekben segít megszabadulni  a bonyodalmaktól. Köhögésnél oldja a hurutot, enyhíti a krónikus hörghurutot.

Vörös rutilkvarc:

Nagyság, látomás köve. Potencia zavar és a korai magömlés eseteire. Segít merészen gondolkozni és nem lebecsülni látomásainkat. Serkenti a sejtregenerációt. Segít a székrekedésen, bélpanaszokon.