Szugilit

Tulajdonságai:

ásványi anyagokban gazdag gyűrűszilikát

Szín: lila

Képlet: Na3Kli2(FeMnAl)2(Si12O30)

Kristályszerkezet: hexagonális

Mohs-keménység: 8

Sűrűség: 3,5

Csakra: koronacsakra

Csillagjegy: Szűz

Kínai csillagjegy: Kakas

Elem: föld

Előfordulás: India, Dél-Afrika, Japán

Arra ösztönöz, hogy hűségesek maradjunk magunkhoz, segít úrrá lenni a félelmen és az üldözési máián.Következetesség köve. Nagyon közkedvelt ásvány. Hírnevét annak köszönheti, hogy a mágneses mezőt adszorbeálja. Megnyitja a korona csakrát ezáltal a tisztánlátás képességéhez vezet.

Szeretet bíbor sugarának energiáját hozza a földre. Spirituális szeretetet és a bölcsességet jelképezi és ennek áramlásához összehangolja a csakrákat szervezetünkben. Megválaszolatlan érdésekre ad választ. Érzékeny embereknek segíti a földi élet negatív rezgéseit pozitívban megélni.

Felhasználási terület:

  • Lelket óvja a sokktól csalódástól. Elősegíti a megbocsátást, kizárja az ellenséges érzelmeket. Pozitívan hat a beilleszkedni nem tudó emberekre. pl: skizofrénia, paranoia, autista emberek esetén. Erőt ad a konfliktusok megoldásához és a tervek megalkuvás nélküli megvalósításához. Diszlexiás embereknek újra rendezi az agystruktúráját. Feloldja az érzelmi nyugtalanságot, enyhíti a kétégbeesést. Eltávolítja a negatív energiát, szerető támogatást kölcsönönz, gyógyító energiát közvetít a test, lélek, szellem számára

Gyógyhatása:

Idegi panaszokat oldja. Motorikus zavarokat gyógyítja. Vérbetegségek esetén. Epilepsziás rohamok gyakoriságát csökkenti. Epekövet old. Erőssíti az immunrendszert. Ödémák felszívódnak hatására. Az agy teljesítményére gyakorolt hatása miatt javítja a koncentrációt. Élénkíti a szervezet öngyógyító erejét.