Heliotrop

Tulajdonságai

vörösen pettyezett zöld jáspis

Szín: sötét zöld alapon vöröses rőtes foltokkal

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 6,5-7

Sűrűség: 2,58-2,64

Csakra: gyökér csakra, szakrális csakra, napfonat csakra, szív csakra

Csillagjegy: Kos, Rák, Skorpió

Kínai csillagjegy: Sárkány, Bárány, Disznó

Elem: föld

Előfordulás: India, Ausztrália, Brazília, Kína, Oroszország

Misztikus mágikus kőnek tartották őseink: időjárást  befolyásoló negativitást elűző, spirituális energiával rendelkező beszélő kőnek  tartották. Életörömöt fokoz. Növeli a koncentrációs képességet,kreativitást, intuíciót. Egyik legerősebb földelő kő.

Felhasználási terület:

Nyugodt alvást biztosít. Fáradtság esetén is új energiát meríthetünk belőle. Hatására könnyebben tudunk elhatárolódni dolgoktól. Segít megőrizni a kontrollt. Nyugtatja az elmét ezáltal eloszlatja a zürzavart és segít a megfelelő döntést hozni. Szív energiáját földeli. Csökkenti az agresszivitást, ingerléjkenységet. Növeli a vitalitást, megkönnyíti a test vitamin felvételét.

Gyógyhatása:

Erősíti a nyirokrendszert. Szív, véredények, hólyag problémák esetén hatásos. Lábdagadás, visszértágulat esetére. Bélprobléma, aranyér esetén.  Oldaja az epekövet. Segíti a méregtelenítést és a savtalanítást ezáltal élénkíti a nyirokkeringést. Zöldhályog esetén. Hólyag  gyulladásokra. Csökkenti a gennyképződést. Tisztítja a vért ezáltal jótékony hatású a vérellátású szervekre. Szabályozza a véráramlást, segíti a keringést.