Kalcit

Kalcit

Mészkő és márvány közetalkotó ásványa. Kristályai többnyire fennőttek. Kb 600 kristályformája ismert.

Tulajdonságai:

Szín: színtelen, fehér, sárga, barna, vöröses, kékestől a feketéig

Képlet: Ca(CO3)

Mohs-keménység: 3

Sűrűség: 2,6-2,8

Csakra: szakrális csakra, napfonat csakra, szívcsakra

Csillagjegy: Ikrek, Rák

Kínai csillagjegy: Ló, Bivaly

Elem: föld(zöld kalcit), tűz(vörös kalcit), levegő (kék, sárga, rózaszín kalcit)

Előfordulás: Románia, Izland, Belgium, Nagy Britannia, Peru, Szlovákia, Brazília, Egyesült Államok

Hatékonyan növeli és tisztítja a megrekedt energiát mind környezetünkben mind testünkben egyaránt. Felgyorítja a fejlődét és a növeedést. Felerősíti a médimi kpességeket és a testen kívüli élmények megtapasztalását.

Felhasználási terület:

Összekapcsolja az érzelmet az értelemmel. Segít a lustaságban. Nyugtatja az elmét. Felismerésre, elemzésre tanít. Serkenti a memóriát. Tanulást segíti. Csillapítja az érzelmi streszt.

Gyógyhatása:

Nevében is benne van hogy jórészt kalciumból áll, ami a szervezet számára nagyon fontos ásványi anyag így rengeteg testi problémák segítője lehet. Véralvadás, idegrostok fejlődése, vas felhasználás, csonttörés, csontritkulás, ízületi gyulladás, porckorongprblémák, ínszalaghúzódás, rándulás, vastagbélbetegségek, csontvelőbetegségek, szívpanaszok, bőr vagy körömgombásodás, repedezett körmök, vérnyomás kiegyenlítő, megelőzi a mészhiányt, fogszuvasodást. Tisztítja a kiválasztószerveket. Csillapítja a beleket, bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását

Általános jellegzetességek mellett a különböző színű kalcitok egyedi tulajdonsággal bírnak.

Fehér kalcit:

Fejlődés köve. Gyorsabbá és magabiztosabbá teszi a gondolkodást és a cselekvést. Élénkíti az anyagcserét. Gyermekeknél segíti a növekedést. Erősíti a nyálkahártyát, bőrt, beleket, kötőszövetet.

Fekete kalcit:

Adathordozó kő emlékek felidézéséhez. Nagyobb trauma után segíti a lelket visszatérni a testbe. Enyhíti a depressziót. Lelki bánatra.

Kék kalcit:

Ítélőképesség köve. Nyugtató hatású, belső békét ad, segíti a magabiztos fellépést. Fejleszti az emlékező és megkülönböztető képességet. Felépülés köve. Torokcsakránál hordva segíti az egyértelmű kommunikációt. Nyirok, nyálkahártya, bőr, vastagbél kötőszövetek gógyítására.

 

Kobalt kalcit:

Önfelfedező kőként összeköti a szivet és az elmét. Megmutatja az életutunkat. Tettre váltja a gondolatokat. Érzelmi gátak, magány, gyász leküzdéséhez hasznos. Serkenti az érzelmi érést. Megmutatja helyénvaló-e magunkra venni mások fájdalmát, majd elvág minden olyan szálat ami nem az, és segíti a megbocsátást mindkét fél részéről.

 

Mézszínű kalcit másnéven mézkalcit:

Bizonyosság köve. Segíti a biztos megbízható tartást az életben. Ösztönöz hogy saját érzéseinket kövessük. Élénkíti az emésztést, anyagcserét, kiválasztást

Színtelen kalcit:

Új kezdetek köve.  Lélekgyógyító. Megnyitja és gyógyítja a külső és belső látást. Hatékony méregtelenítő. Fertőzésgátló. Tisztítja  és összehangolja a csakrákat.

Narancsszínű kalcit másnéven Narancskalcit:

Önbizalom köve. Erősíti az önbecsülést, saját képességeinkbe vetett bizalmat. Növeli az optimizmust anélkül hogy elrugaszkodnánk a valóságtól. Energetizáló és tisztító kő. Gyógyítja a nemzőszerveket, epehólyagot, javítja az emésztést. Támogatja a kötőszövetek bőr és csontok gyógyulását.

Rózsaszín kalcit:

Barátságosság köve. Fejleszti az elfogadást., odafigyelés képességét és a segítőképességet. Fogékonyá tesz az emberi melegségre. Szívkristály melyet úgy tartanak az angyali világgal áll kapcsolatban. Megbocsátás köve is: elűzi a félelmet, dühöt. Feltétel nélküli szeretetet hoz. Erősíti a szivet. Normaizálja a szívritmust.

Sárga vagy aranykalcit:

Önbecsülés köve. Fokozza a biztonságot és az életörömöt. Erőt ad, hogy kiállunk igazunkért. Ösztönzi az akaratot. Támogatj a meditációt. Élénkíti az emésztést, tápanyagfelvételt és az anyagcserét

Vörös kalcit:

Önmagunk megismerésének köve. Segít legyőzni a tehetetlenséget és a kedvetlenséget. Az ötletek pontos és sikeres kivitelezésére ösztönöz. Növeli az energiát. Megnyitja a szívcsakrát. Elviszi a megrekedt energiát, oldja a blokkokat. Csípő és alhasi problémák esetén. Lazítja az ízületeket. Javítja a vér minőségét.

Zöld kalcit:

Ötletgazdagság köve.  Megkönnyíti a gátló érzések elengedését.  Segít megvalósíani az ötleteket. Oldja a merev meggyőződéseket, régi programokat. Segít elengedni mindazt ami már nem szolgálja a fejlődésünket. Gyerekeknek segít kiállni álláspontjuk mellett. Immunrendszererősítő. Lázcsillapító. Mellékvese gyógyító.