Karneol

Karneol

Tulajdonságai:  hematit tartalmú kalcedon

Szín: vöröstől sárgásvörösig

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 6-7

Sűrűség: 2,59-2,61

Csakra: gyökér csakra, szakrális csakra

Csillagjegy: Kos, Bika, Ikrek, Oroszlán, Szűz, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Sárkány, Kígyó, Ló, Majom, Kakas, Tigris

Elem: tűz, levegő

Előfordulás: India, Brazília, Egyiptom, Szlovákia, Peru, Izland

Földel és egyben rögziti viselőjét.Tetterőt, bátorságot, állhatatosságot és jókedvet ad. Fokozza az idealizmust, közöségi érzést és a gyakorlatiasságot. Kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére, valamint a kreativitás fokozására.

Felhasználási terület:

Hozzásegít az élet körforgásainak elfogadásához. Elősegíti a pozitív életszemléletet. Eloszlatja az apátiát. Használatávál önmagukban és megérzéseinkben megerősít. Fejleszti az elemzőképességet. Élesebbé teszi a figyelmet, megszünteti a szellemi letargiát. Érzelmi negativitást életszeretettel helyettesíti. Fokozza a kitartást, állhatatosságot. Lelki kimerültség esetén új energiát adnak és erősítik belső indíttatásunkat.

Gyógyhatása:

Serkenti az anyagcserét. Aktiválja a gyökércsakrát. Növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást, impotenciát. Gyógyítja a reumát, ízületi gyulladást. Szabályozza a testnedveket, veséket. Fokozza a vitaminok ásványi anyagok felszívódását. Javítja a vérképet. Oldja a vérrögöket, véraláfutásokat. Gyorsítja a sebek gyógyulását. Bélflóra szabályozására. Minden gyomor és bélbetegség esetére. Női betegségkre: petefészek gyulladás, petefészek daganat, fájdalmas havi vérzés, mióma, ciszta. Csökkenti a koleszterin szintet. Feszesebbé teszi a kötőszövetet.