Krizikola

Krizokolla

Tulajdonságai: víztartalmú réz gyűrűszilikát

Szín: kékeszöldtől a kékig, zöld

Képlet: CuSiO3xnH2O

Kristályszerkezet: amorf

Mohs- keménység: 2-4

Sűrűség: 2-2,2

Csakra: szív csakra, torok csakra

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Kígyó, Kutya, Patkány, Tigris

Elem: levegő

Előfordulás: Németország, Nagy-Britannia, Oroszország, Mexikó, Chile

Békés és éltető kő. Torok kéméyseprőjének is nevezhetjük, mert minden torok rendellenességre kítűnő hatással van. Zárt térben minden negatív energiát eltüntet. Segítségével miden változással járó helyzetet higgadtan tudunk kezelni. Stabilizálja mind az otthoni és a személyes viszonyokat. Összes csakrát energiával tölti fel és ezeket az isteni energiával tölti fel.

Felhasználási terület:

Növeli a szeretni tudás képességét. Fejleszti a kommunikációt. Serkenti az öntudatot, belső egyensúlyt. Magabiztossá, de egyben érzékennyé is tesz. Ösztönzi a kreativitást. Legyőzi a fóbiákat. Csökkenti a szellemi feszültséget. Fejleszti az igazmondást és a tárgyilagoságot. Hangulat ingadozásokra ajánlott. Segít megőrizni a higgadtságot. Használatával a tudatalattink rávilágít a tudattalan dolgokra, és érettebbé válik a személyiség.

Gyógyhatása:

Szívpanaszokra. Enyhíti az égési sérüléseket. Rendszertelen görcsös menstruáció esetére. Torokproblémák: mandula, rekedtség, légcső betegségeire. Pajzsmirigyre.  Ízületi gyulladásokat enyhít. Bélrendszeri rendelleneségekre. Bőr pigmentáltsága jobb lesz. Méregteleníti a májat, vesét. Erősíti az izmokat. Csökkenti a vérnyomást.