Obszidián

Olvadt láva, mely túl gyorsan hűt ki így nem volt ideje kristályosodni. Csillogó átlászatlan üvegszerű.

Szín: fekete, barna, szürke, zöld, sárga, szivárvány, vöröses fekete, ezüst, aranyfényű

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: amorf

Mohs- keménység: 5-5.5

Sűrűség: 2,35- 2,6

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy:

Skorpió, Bak, Nyilas, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Diszó, Patkány, Bivaly, Tigris

Elem: föld

Előfordulás: Indonézia, Japán, Mexikó

Olyan kő, melynek nincsenek se korlátai se határai ezért gyorsan és nagy erővel fejti ki hatását. Páncélt képes körénk vonni a negatív hatásokkal szemben. Megakadályozza az asztrális támadást, eltünti a negatív spirituális hatásokat. Eltávolítja a mentális streszt és feszültséget. Igazság feltáró hatása is rendkívül erős. Rendkívül sok fajtája ismert. Ezért hatásai is különbözőek. Itt az általános tulajdonságait soroljuk fel az fajtabeli különbségeket rákeresve az adott ásványfatánál lehet megtalálni.

Felhasználási terület:

Lélek céljait segít megvalósítani. Energia blokkokat megemmisíti. Lelket testbe rögzíti. Fejleszti a könyörületesség és a kitartás képességét. Sokk és traumák feldolgozásában nagy segítő. Testi lelki fájdalmat mulaszt megmutatva azt hogyan dolgozzuk fel. Aktiválhatjuk vele tudatfelettinket, emlékezetünkbe idézhetjük az elfojtott tudati tartalmakat.

Gyógyhatása:

Antibakteriális hatásának köszönhetően gyorsítja a sebek gyógyulását. Fokozza a vérellátást, erősítik a beleket. Élénkitik az emésztést. Csont-, lágyék és izomfájdalmak esetére. Méregtelenítő. Csillapítja az ízületi gyulladásssal járó fájdalmakat.

Általános jellegzetességek mellett a különböző színű obszidiánok  egyedi tulajdonsággal bírnak.

Fekete obszidián:

Földeli a lelket és a spirituális erőket a fizikai síkra. Használata növeli az önuralmat. Szembenézet velünk valói önmagunkkal. Rávilágít a valdi hatóerőnkre. Felnagyít minden negatív energiát amik ezáltal felismerhetőkké válnak és semlegeíthetők. Védelmet nyjt. Elűzi a negativitást, eloszlatja a szeretet nélüli gondolatokat. Meditációk segítője.

 Mahagóni  obszidián:

Együtt rezeg a földdel és védelmez. Kitartást ad és életre kelti a célokat. Felszámolja az energia blokkokat. Stabilizál, erősítve a gyenge aurát. Helyreállítja a kettes és a hármas csakra forgási irányát. Javítja a keringést

 Szivárvány obszidián:

Tisztánlátás köve. Egyszerre óv és erősít. Nyitottá tesz. Javítja a tiszta érzékek működését. Elvágja a régi szerelmi kötelékeket, s újra feltölti a szivet energiával. Elnyeli a negatív energiát és a stresszt etávolítja a testből. Élénkíti a vérellátást. Javítja a látást.

 Hópehely obszidián

Szín: fekete és fehér

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: amorf

Mohs- keménység: 5-5.5

Sűrűség: 2,35- 2,6

Csakra: gyökércsakra

Csillagjegy:

Skorpió, Bak, Nyilas, Vízöntő

Kínai csillagjegy: Disznó, Patkány, Bivaly, Tigris

Elem: föld

Előfordulás: Indonézia, Japán, Mexikó

Napfonat csakrán nyugtat és segít felismerni a belénk rögződött viselkedésmintákat. Segít értékelni a kudarcokat. Szellemi  szinten segít felszakadni a belső elnyomott érzelmeket és ösztönöz az elindulásban. Kiegyensúlyozza a test lélek szellem hármasságát. Felismerteti a rossz gondolkodásmódot, melyektől segít megszabadulnunk. Nyugodtá válunk, belső középpontunk megtalálásában. Meditációt nagyban segíti a külvilág kizárásával. Ötletek spontán megvalósítására ösztönöz. Javítja a vérellátást. Melegíti a végtagokat. Gyorsítja a sebgyógyulást. Jótékonyan hat a gerincoszlopra. Vérkeringést rendben tartja.