Pirit

Leggyakoribb szulfidásvány. Leggyakoribb alak a rostozott kocka és a pentagondodekaéder

Tulajdonságai:

Szín: sárga, rézszínű

Képlet: FeS2

Kristályszerkezet: szabályos

Mohs-keménység: 6-6,5

Sűrűség: 5-5,2

Csakra: napfonat csakra

Csillagjegy: Oroszlán

Kínai csillagjegy: Majom

Elem: tűz

Előfordulás: Svájc, Olaszország, Németország, Gyöngyösoroszi, Cserszegtomaj

Önismeret köve. Kitűnő energia pajzs. Harmonizálja a napfonat csakrát ezáltal segít önmagunk megismerésében.  Megmutatja betegségeink okát és segít megszabadulnunk problémáinktól.

Felhasználási terület:

Kissebbrendűséggel rendelkező férfiaknak ajánlott,  mert erősíti az öbizalmukat önmaguk és férfiasságuk iránt. Nőknek segít leküzdeni az alárendeltségi kissebbrendűségi komplexust. Fokozza a szellemi aktivitást, fejleszti az emlékező tehetséget.  Megszünteti a kimerültséget. Felfedi a tikokat és az elfolytott emlékeket. Nyitottá, közvetlenné és őszintévé tesz. Összehangolja a meridiánokat.

Gyógyhatása:

Serkenti a máj és a belek működését, méregtelenítést, kiválasztást. Légutak és azok megbetegedéseire hat.  Vérkeringési zavarok, visszere esetén. Fájdalomcsillapító hatású.  Semlegesíti a szervezetbe került méreganyagokat.  Növeli a véráramlás oxigéntartalmát. Enyhíti az asztmát, hörghurutot.

Nappirit:

Sugarasan fénylő vas-szulfid, mely minden irányba sugározza energiáját. Feloldás köve. Segít nevetni  magunkon. Megszabadít a boldogtalanságra, szükségre, kínos dolgokra irányuló gondolatoktól. Fájdalomcsilapító. Többek között a hát és az ízületek fájdalmait enyhíti. Görcsoldó.

Piritkocka:

Kocka alakú vas-szulfid. Tükröt tart elénk. Arra ösztönöz hogy a konfliktusokban állhatatosan keressük a megoldást. Segít belátni, hogy mindaz, ami másokban zavar minket, bennünk is megtalálható. Tisztázza a zavaró kórképeket,  és rávilágít az eredeti tünetekre.