Smaragd

Smaragd

Tulajdonságai:

krómtartalmú berill

Szín: zöld

Képlet: Al2Be3(Si6O18)

Kristályszerkezet: hexagonális

Mohs-keménység: 7,5-8

Sűrűség: 2,63-2,8

Csakra: szív csakra

Csillagjegy: Bika, Rák, Mérleg, Nyilas, Halak

Kínai csillagjegy: Kígyó, Bárány, Kutya, Patkány, Nyúl

Elem: föld

Előfordulás: Egyiptom, Ausztria, Norvégia Tanzánia, Brazília

A dolgok értelmének megtalálásában mutat utat. Harmóniát teremt. Támogatja az igazságosságot, pihenést, regenerációt. Segíti a cél megtalálását és megvalósítását. Életkedvet, feltétel nélküli szeretetet, barátságot, harmóniát ad. Fizikai, szellemi és érzelmi egyensúlyt biztosít. Kapcsolatok összetartását, lojalitását, boldogságát tulajdonítják e kőnek. Régen úgy tartották ha elszineződött az ásvány az az egyik fél megcsalását jelentette.

Felhasználási terület:

Felszínre hozza a tudatalattit. Megerősíti a személyiséget. Klausztrofóbiában szenvedőknek jótékony hatású. Erősíti az emlékezetet, kiszélesíti a látásmódot. Megszabadít félelmeinktől. Vegetatív disztónia esetében megszabadít a panaszoktól és helyreállítja az egyensúlyunkat.

Gyógyhatása:

Epilepszia, melléküreg gyulladás, szem, szív problémákra. Fejleszti a látást. Májat méregteleníti. Ízületi gyulladást csökkenti. Cukrobetegség segítője. Erősíti a légutakat. Hatással van mindenféle gyulladásra. Gerincoszlopot rendben tartja. Szabályozza az epe, máj, vese működését. Vérnyomást emeli. Immunrendszer erősítő. Pajzsmirigy fokozott működéseire. Nyirokkeringés serkentésére.