Szerpentin

Szerpentin

Tulajdonságai:

Szerpentinit kőzetalkotó ásványai. Autohidratációs vagy hidrotermás folyamatok során keletkeznek bázisos, ultrabázisos kőzetekből.

Szín: zöld, sárga, barna, fekete

Képlet: Mg6((OH)8Si4O10)

Kristályszerkezet: monoklin

Mohs-keménység: 2,5-4

Sűrűség: 2,5-2,6

Csillagjegy: Ikrek

Kínai csillagjegy:

Elem: föld

Előfordulás: Svájc, Norvégia, Irán, Felsőcsatár, Perkupa

Védelem, önrendelkezés, gondoskodás köve.

Földelő kő, elősegíti a meditációt és a spirituális világ felfedezését. Segít megérteni az élet spirituális lényegét. Elősegíti a már megszerzett bölcsesség éltre keltését.

Felhasználási terület:

Helyreállítja a felborult érzelmi és szellemi egyensúlyt. Segíti az elhatárolódást és a lelki béke kialakulását. Oldja szex közben az orgazmus blokkjait. Kompromisszumképessé tesz. Csökkenti a vitatkozó kedvet. Jobban képviseljük érdekeinket használatával. Enyhíti a stresszt, feszültéget, hangulatingadozást. Segítségnyújtásra és kölcsönös támogatásra ösztönöz. Távol tart az agressziótól de a már meglévő feszültséget is oldja. Kiegyensúlyozottá, nyugodtá tesz, megtaláljuk belső középpontunkat.

Gyógyhatása:

Enyhíti a szívritmuszavarokat, izomgörcsöket, menstruációs panaszokat. Szabályozza a vese, máj, gyomor és bélbántalmakat. Enyhíti az izomgörcsöket. Szabályozza a vese működését. Csökkenti a lerakódásokat az erekben és az elsavasodást. Egyensúlyt teremt a szervezet magnéziumhiányos állapota esetén. Erősíti a test összes mirigyét.