Szodalit

Tulajdonságai:

nátriumtartalmú láncszilikát

Szín: fehér, szürke, kék, zöld

Képlet: Na8(Cl2I(AlSiO4)6)

Kristályszerkezet: szabályos

Mohs-keménység: 5-6

Sűrűség: 2,14-2,4

Csakra: homlok csakra

Csillagjegy: Kos, Oroszlán, Szűz, Nyilas, Bak, Halak

Kínai csillagjegy: Sárkány, Majom, Kakas, Patkány, Bivaly, Nyúl

Elem: levegő

Előfordulás: Olaszország, Románia, Portugália, Bolívia

 

Az igazság keresésének köve.

Egyesíti a logikát a megérzéssel. Serkenti a tobozmirigyet, harmadik szemet. Elmélyíti a meditációt. Megtisztít az elektromágneses szennyeződésektől.

Felhaszálási terület:

Megszünteti a felesleges bűntudatot, segít felvállani önmagunkat. Fokozza a tudatosságot, idealizmst és az igazságra törekvést. Csoportmunka esetén harmóniát és a célok iránti szolidaritást biztosítja. Megszünteti a szellemi zűrzavart és alárendeltséget. Elősegíti a racionális  gondolkodást, objektivitást, intuitív érzékelést, érzelmek szavakba öntésével együtt. Enyhíti a pánikrohamokat. Növeli az önbecsülést, önbizalmat, megkönyíti önmagunk elfogadását.

Gyógyhatása:

Látás javítására, szem gyulladásának esetében, retinaproblémák kezelésére. Szabályozza a vérnyomást. Hat a hasnyálmirigyre. Segít diabetes esetén. Kezelhetünk vele minden mirigybetegséget illetve a mirigyek műkdési zavarait. Gégepanaszok rekedtség ellenszere. Erősíti az immunrendszert. Egyensúlyban tartja az anyagcserét. Álmatlanság ellen. Csökkenti a lázat. Serkenti a folyadék felszívódást a szervezetben. Túlsúllyal rendelkezőknek hatékony gyógyító.