Tigrisszem

Tulajdonságai:

sárgásbarnán erezett kvarc

Szín: sárgásbarna, aranybarna

Képlet: SiO2

Kristályszerkezet: trigonális

Mohs-keménység: 6,5-7

Sűrűség: 2,58-2,65

Csakra: napfonat csakra

Csillagjegy: Ikrek, Oroszlán, Szűz, Skorpió, Nyilas

Kínai csillagjegy: Ló, Majom, Kakas, Disznó, Patkány

Elem: föld

Előfordulás: Dél-Afrika, India, Mexikó, Ausztrália

Áttekintés, távolság köve.

Összekapcsolja a Föd energiáját a Nap energiájával, ezáltal magas energiaáramlást idéz elő. Kiegyensúyozza az alsó csakrákat. Régen talizmánként hordták különféle átok ellen. Célok megvalósítására ösztönöz. Földeli az akaratot.

Felhasználási terület:

Élesíti az érzékeket. Segít megőrizni az áttekintőképességet még akkor is ha sok minden történik egyszerre. Olyan embereknek, aki nehezen hoznak döntést a döntési képességet aktiválja. Emocionális blokádokat old. Megfékezi az izgalmakat. Segítségével megtanulunk ávolságot tartani, fontossági sorrendet felállítani. Belső béke és védettség érzetét kelti. Összeköti a két agyféltekét így semmi nem kerüli el a viselője figyelmét. Rendbe hozza az önértékelési zavarokat. Segít felismerni a belső  képességeket és hibákat amit egyben segít legyőzni. Bármilyen függőségben szenvedőt támogat hogy változtasson életén.

Gyógyhatása:

Enyhít a stresszen, túlterheltségen, Szabályozza a mellékvesét. Csillapítja az asztma rohamait. Erősíti a légutakat, tüdőt. Ízület, csontozat gyógyítója. Aktiválja a mozgásszerveket. Idegrendszeri betegségeknél: epilepszia, skizofrénia, paranoia, üldözési mánia segítője. Koncentráló képességet javítja. Szemre jótékony hatású: fejleszti a sötétben való jó látást. Gyógyítja a nemzőszerveket. Feloldja a szűkületeket.